
Różowy to hit tego sezonu, intensywny czy bardziej pastelowy. Moje ciasto na pewno można więc uznać za modne, chyba każda 6 latka byłaby zachwycona jego intensywnie różową barwą. Ja się zachwyciłam. Droga do tego efektu nie była taka prosta. Najpierw zauroczył mnie przepis na różowe ciasto z ricottą, rabarbarem i polewą ze śmietaną. Niestety śmietany nie lubię, rabarbar miał już swoje 5 minut, a ricotta nie dała się znaleźć w sklepie. Stąd też na szybko wymyśliłam przepis na takie oto ciasto. W końcu rabarbar ustąpił miejsca truskawkom, a ricotta greckiemu jogurtowi. Efekt? Nadzwyczajny.
Najlepsze truskawki są zerwane prosto z krzaczka;p A ricotta jest chyba w biedronce.
Ja takich prosto z krzaczka jeść za bardzo nie mogę. Ale jak są upieczone to już tak 🙂
Wiem,wiem,że jest. Ale czasem Biedronka bywa za daleko 🙂