Topię masło.Dokładnie kruszę ciasteczka,łączę z masłem i cynamonem. Tortownicę smaruję masłem,wysypuję bułką tartą, następnie przekładam ciasteczkową mieszankę i dokładnie dociskam.Podpiekam spód przez 10 minut w 165 stopniach.
Jajka ucieram z cukrem na jasną masę. Twaróg mielę dwukrotnie, dodaję do masy jajecznej i dokładnie mieszam całość. Śmietanę łączę z budyniem,dodaję do sernikowej masy i delikatnie łączę składniki.
Ścieram skórkę z jednej limonki i wyciskam z niej sok, dodaję do ciasta. Mango obieram i kroję w kostkę.
Na podpieczony spód wylewam połowę masy serowej, układam owoce,przykrywam drugą częścią sernika. Wstawiam do piekarnika.
Na spodzie piekarnika kładę naczynie żaroodporne wypełnione wodą,dzięki temu sernik będzie delikatny,wilgotny i nie popęka. Ciasto piekę około 70 minut w 170 stopniach.
Zostawiam sernik do wystudzenia w piekarniku. Gdy jest już letnie, dekoruję pokrojonym w kostkę mango i plasterkami limonki. To ciasto koniecznie przechowujemy w lodówce do czasu podania.
Najlepszy jest następnego dnia.
Zawsze takie pyszności przygotowujesz, nic więc dziwnego, że braciszek zażyczył sobie taką porcję słodyczy jako swój urodzinowy prezent. Uwielbiam serniki, a taki egzotyczny brzmi (i wygląda!) fenomenalnie! Nie wiem tylko czy poczekałabym do dnia następnego, żeby go skosztować 😉 Mogłabym się szybciej na niego skusić. Pozdrawiam serdecznie 🙂
Kusi,kusi,ale dzień później jest taki hmm jeszcze bardziej aromatyczny:)
Nie przepadam za sernikami ,ale ten musi być przepyszny 🙂 Mango <3
Mogłabyś poklikać w reklamy na moim blogu- będę Ci bardzo wdzięczna 🙂
Zapraszam http://natalie-forever.blogspot.com/2016/08/przepis-na-domowe-spa.html
Bardzo ciekawy i na pewno pyszny 😉
O mniam, limonkowy musi być super:)
;0
🙂
😉
Tak kusisz, że nie ma wyjścia – będę musiała spróbować 🙂
Jak dla mnie mistrzostwo! Brawo 🙂
Nie jadłam nigdy takiego egzotycznego sernika 🙂 Moja rodzina gustuje w tradycyjnej wersji (na kakaowym kruchym spodzie lub z brzoskwinią i rodzynkami). Ale chętnie bym taki zjadła 🙂
Twój brat dokładnie wiedział co zamawiać na prezent! 😀 Pomysł z kawałkami mango w środku sernika jest świetny 😀
Brat to szczęściarz, ma taką zdolną siostrę! Mimo, że nie przepadam za mango, sama pewnie zjadłabym trzy kawałki tego sernika 🙂
😊
Dziękuję 😊
Spróbuj koniecznie😊
Ja kilkanaście lat robiłam jedną wersję,teraz lubię eksperymentować 😊
😊
mmmm… ale bajer!
Sernik zawsze kojarzy mi się z babcią – nie ma nic tak pysznego jak jej serniczek – Ale twój wygląda wyśmienicie 🙂
Mmm, ale bym zjadła, moje smaki :))
Z takiego prezentu na urodziny bym się ucieszyła! Sernik musiał smakować obłędnie 🙂
😊
😊
🙂
🙂
ojoj ale pychotnie wygląda:)
🙂
pychotaaa 🙂
Bardzo smacznie wygląda, na pewno był pyszny :-))
jak tu pysznie mniam…poproszę o kawałek do kawki 🙂
Serniczek zapowiada się pysznie! Uwielbiam takie egzotyczne, orzeźwiające smaki <3
w takiej wersji jeszcze nie próbowałam sernika, ale porwałabym ze 2 kawałeczki 😀
🙂
🙂
🙂
🙂
🙂
Super, sernik to było pierwsze ciasto jakie zrobiłem w życiu 😀 Może teraz czas na kolejny 😉
Zapraszam do mojego nowego bloga z grafikami.
http://kamilsart.blogspot.com/
Chętnie zaobserwuje Twojego bloga w zamian za obserwację mojego 😉
Wygląda smakowicie i pewnie wyprobuję przepis, bo sernik zawsze na tak, a to połączenie smaków tez zachęca 🙂
😉
🙂
Zapachniało, aż miło 🙂
ślinka cieknie:)
Jako fanka mango nie zawaham się go użyć! Przepisu w sensie 🙂
🙂
🙂
🙂
Sernik (mam do nich słabość) i manago (moje ulubione owoce). Świetne połączenie smakowe. Sernik wygląda obłędnie 🙂
Nowy przepis do wypróbowania 🙂