
Rabarbar obieram, kroję w kostkę, zasypuję cukrem waniliowym, odstawiam na bok. Siekam drobno białą czekoladę, oraz kawałki kandyzowanego imbiru.
Łącze mokre składniki-mleko, ojej, jajka i wanilię. Dodaję cukier i ubijam składniki trzepaczką. Mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia, dodaję do płynnej masy, łączę składniki, niezbyt dokładnie. Do masy dodaję 2 garście imbiru i posiekaną czekoladę.
Foremki do babeczek wypełniam do połowy ciastem, na wierzchu układam kawałki rabarbaru i resztę imbiru.
Muffiny piekę 25-30 minut w 190 stopniach.
Cudne☺
🙂
To moze być ciekawe połączenie. Muffinki wyglądają apetycznie 🙂
naprawdę są pyszne:)
ooo mniam mniam! Jak ja dawno miałam okazję jeść rabarbar 😮
Trafiłaś na same składniki, których nie lubię xD Ale muffiny i tak wyglądają ładnie 🙂
Jakie śliczne i jak wyrosły.
Same pyszności. Pychota.
I takie połączenia smakowe uwielbiam. Słodycz przełamana kwaskowatością rabarbaru. Muffinki muszą wspaniale smakować:)
Dosyć odważne polaczenie smaków 🙂
very lovely post 🙂 do you like to follow each other?
kisses!
https://styleoflifet.blogspot.com/
ale pyszne:)
🙂
🙂
🙂
🙂
🙂
🙂
Bardzo ciekawe połączenie, chyba bym nigdy nie wpadła na taki pomysł, ale smak musi być niepowtarzalny, muszę się kiedys skusić 🙂
Wspaniałego wypoczynku 🙂
🙂
Wyglądają apetycznie.
Pysznie wyglądają 😀
Cudne połączenie!
Muszą rozkosznie smakować…
Bardzo lubię ciasta i drożdżówki z rabarbarem, chętnie więc wypróbuję ich smak w muffinkach 🙂
kocham muffinki omom:)
Musi smakować obłędnie! 🙂
Cudowne 🙂 ale narobiłaś mi smaka 🙂
Mmmm wyglądają mega pysznie <3 :**
Rabarbar to u mnie tak średnio, ale resztę biorę 😉
Porywam 🙂
Połaczenie smaków faktycznie mega nietuzinkowe, zaskakujące.
Gorzej tylko,ze nie barzdo lubię rabarbar 🙁
Super, to musi być pyszne 🙂
smacznie wyglada
Bardzo ciekawe połączenie smaków:)