Zaparzam kawę w 1/3 filiżanki wody.
Mąkę przesiewam z kakao i proszkiem do pieczenia, dodaję cukier.
Maślankę łączę z olejem i jajkami, dodaję do sypkich składników i dokładnie całość mieszam. Dodaję kawę i aromat. Ciasto powinno mieć konsystencję budyniu czekoladowego.
Formę smaruję masłem i wysypuję bułką tartą. Wylewam ciasto do formy i piekę je przez 10 minut w 170 stopniach.
W międzyczasie myję truskawki i kroję na połówki. Wyciągam ciasto z piekarnika, układam truskawki na wierzchu i piekę ciasto jeszcze 20 minut w 170 stopniach.
Brownie bez czekolady? Za to z truskawkami. Mogę wybaczyć brak czekolady. Nie wątpię ani przez chwilę, że jest obłędne. Wygląda wspaniale. Nie dziwię Ci się, że robiłaś je aż trzy razy 🙂 Pozdrawiam 🙂
😉
Wygląda wyśmienicie 😊
🙂
Oj też lubimy tak prosto z blachy! 😀 My nie potrzebujemy więcej wypasionych dodatków, truskawki wystarczą 😀
Wygląda smakowicie, nawet bardzo, ale u mnie odpada, bo nienawidzę zapachu ani smaku kawy. 🙂
Ciekawa kombinacja 🙂 Truskawki bez wątpienia pasuja do brownie 🙂
Ciekawa kombinacja 🙂 Truskawki bez wątpienia pasuja do brownie 🙂
😉
🙂
ja też nie lubię, ale w połączeniu z czekoladą to poezja:)
Jak dla mnie rewelacja 😀
dziękuję:)
Truskawki jak ta lala pasują – no a mi odpowiada akurat bez czekolady kakao wystarczy 😉
Pyszności. Uwielbiam takie połaczenie
Pyszności. Uwielbiam takie połaczenie
🙂
🙂
szkoda,że nie ma czekolady,,aleeee truskawki wszystko wybaczają 😀
🙂
Tak pysznie go opisałaś, że chętnie dołączyłabym do wyjadających to brownie z blaszki:) i mam swoją duuużą łyżkę;)
Myślę, że każdy przepis idzie tak zmienić, żeby był dostosowany dla każdej osoby tak jak lubię. A o nazwy nie należy się przejmować. Jedno jest pewne dodając truskawki zminimalizowałaś ilość kalorii jednej porcji ciasta. Ileś osób z pewnością będzie Ci za to wdzięczna.
🙂
🙂
Wygląda pysznie, uwielbiam takie ciacha 🙂
Wygląda pysznie, uwielbiam takie ciacha 🙂
🙂
Jest 5 rano, a ja oglądam ciasta? Jak mam schudnąć:) Wygląda apetycznie, a mam truskawki i upiekę 🙂
Jest 5 rano, a ja oglądam ciasta? Jak mam schudnąć:) Wygląda apetycznie, a mam truskawki i upiekę 🙂
polecam serdecznie;)
Aż ślinotoku dostałam, mega pyszne
🙂
Ciekawa wersja z kakao 🙂 Truskawki w takim połączeniu sprawdzają się fenomenalnie.
🙂
Smakowite 🙂
dziękuję 😉
Ostatnio wszędzie widzę brownie, chodzi za mną i w końcu go upiekę, bo dawno nie jadłam 😉 Piękne ci wyszło!
Pozdrawiam!
Wygląda wspaniale i tak też pewnie smakuje. Szkoda, że nie mam takiej ręki do ciast, zawsze coś mi pójdzie nie tak, kiedy się staram coś przygotować.. 😉
Mój blog – klik
Ciasto mimo, że pysznie wygląda ale smak kawy uznaję tylko w płynie;D
Wygląda wspaniale. 🙂
Cudeńko:)
ojej co za pyszności!
Sandicious
dziękuję:)
to ciasto jest tak proste,że na pewno wyjdzie:)
ja odwrotnie, w płynie nie ruszę:)
dziękuję:)
😉
😉
Ciężkie, wilgotne ciasta wręcz kocham 🙂 Trafiłaś w mój gust tym wypiekiem 🙂
Muszę kiedyś spróbować typowego brownie bo chyba jeszcze nigdy nie jadłam 🙂