Śniadaniowa propozycja. Prosto,szybko i smacznie. I co rzadkie w moim przypadku, nie na słodko, a na słono! Śniadania wolę zdecydowanie na słodko, ale czasem się wyłamuję i zajadam czymś co nie ma w sobie nuty słodyczy. Szpinak i ser, do tego jajka. To przepis na udany poranek, Na przykład w taki dzień, kiedy od 8 rano masz zajęcia online i dzień spędzasz przed komputerem, zgłębiając tajemnice ekonomii i finansów. Kiedy o 8.30 czeka na ciebie egzamin z prawa finansowego, a ty wiesz, że to nie jest twój najlepszy dzień. Ale mimo wszystko zaliczasz na 90%. Wracamy do śniadania. Omlet syci, jest błyskawiczny i co ważne pyszny. Staram się zawsze mieć zapas szpinaku w lodówce, pasuje i na obiad i na śniadanie. Polecam Wam ten omlet, a sama szykuję się na bardzo pracowity, naukowy weekend!
2 duże jajka
3 garście szpinaku
2 łyżki mleka
1 ząbek czosnku
Garść tartego Cheddara
Łyżka masła
Sól
Pieprz
Rozgrzewam patelnię z masłem. Siekam czosnek i wrzucam na patelnię z czosnkiem, podsmażam przez minutę.
Ubijam jajka, dodaję mleko i ser, doprawiam solą i pieprzem, wylewam na patelnię. Omlet smażę 2 minuty z jednej strony i przewracam na drugą stronę, dosmażam przez minutę. Podaję zaraz po przygotowaniu.
Idealna propozycja na weekendowe śniadanie 🙂
😉
Bardzo lubię ☺
Uwielbiam takie omlety! Zapisuję przepis 🙂
🙂
😉
jeden z moich ulubionych ;d jak mam resztki szpinaka od razu leci do omleta 😀
🙂
Wygląda smakowicie. Pychota!
🙂
To moje smaki. Zjadłabym już teraz. Bardzo lubię.
;0
Mniam. Też często robię. Tylko zamiast cheddara dodaję fetę 🙂
Dawno nie jadłam omletu, więc narobiłaś mi wielkiej ochoty 😀 Pewnie niedługo będzie na śniadanie 😀
Uwielbiam omlety 🙂 Ze szpinakiem jeszcze nie robiłam ale z serem bardo lubię 🙂
Mniam! Pyszności! Idealna propozycja na śniadanie!