
Roztapiam masło, dodaję do niego mleko. Kruszę drożdże i dodaję do mlecznej mieszanki. Mąkę mieszam z cukrem,wanilią i jajkiem, łączę z drożdżowym płynem, zagniatam gładkie ciasto. Przykrywam kulę ściereczką i zostawiam na godzinę.
Po tym czasie szykuję nadzienie. Lekko ubijam jajka z cukrem, dodaję wiórki kokosowe.
Z ciasta odrywam kulki, lekko je spłaszczam, robię w środku niewielkie wgłębienie, w które wkładam po łyżce nadzienia. Bułeczki smaruję mlekiem, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę drożdżówki przez 25 minut w 180 stopniach.
Można posypać cukrem pudrem po wystudzeniu.
Fajny przepis na pewno skorzystam 😀
marrstyle.blogspot.com zaparszam
😉
nie da się nie skusić na takie drożdżówki:)
Jak z kokosem to ja poproszę
tych bułek nie znałam, ciekawy przepis 🙂
😉
😉
Jak najbardziej, moje smaki 🙂
🙂
Przepis świetny – zapisuję :))
Jaki smakołyk…ja ostatnio też zrobiłam drożdżówki i nie miałam co "obfocić", bo mi zjedli:(
🙂
🙂
Uwielbiam wszystko, co kokosowe! zapisuję przepis i na weekend działam z pieczeniem 🙂
🙂
Takie drożdżówki świetny byłyby z rana, z dodatkiem gorącej kawy. Oczywiście bułeczki też upiekłabym z rana, żeby były takie prosto z piekarnika. Rozmarzyłam się, na noc, a co 🙂
usfoody.blogspot.com – u mnie recenzje, może coś tam Ciebie zaciekawi, w wolnej chwili zapraszam do obserwacji i do poczytania 🙂
Wyglądają cudownie!
Kusisz mnie tym nadzieniem niesamowicie 🙂
Ile bułek wychodzi z przepisu?