
W garnuszku zagrzewam mleko z wanilią, dodaję płatki jaglane, zostawiam do ostudzenia. W wysokim naczyniu łączę jajka z masłem. Powoli dosypuję mąki, dokładnie miksuję całość. Do ciasta dodaję płatki jaglane, szybko miksuję masę-ja wolę czuć kawałki płatków,więc miksuję dosłownie raz. Na koniec dodaję tyle wody gazowanej, aby ciasto miało konsystencję śmietany. Zostawiam je na pół godziny.
Szykuję nadzienie. Twarożek rozgniatam widelcem, dodaję miód i 2 banany pokrojone na półplasterki. Wstawiam masę do lodówki.
Smażę naleśniki na patelni teflonowej bez tłuszczu. Jeszcze ciepłe nadziewam twarożkiem. Podaję z resztą bananów.
This is really beautiful!
** Join Love, Beauty Bloggers on facebook. A place for beauty and fashion bloggers from all over the world to promote their latest posts!
INSTAGRAM @BEAUTYEDITER
BEAUTYEDITER.COM
wpraszam się na naleśniki:)
pysznie to wymyśliłaś;)
Zdrowe + słodkie naleśniki = mniam 😀
🙂
dziękuję:)
🙂
zapraszam 🙂
🙂
Każde naleśniki zjem ze smakiem 🙂
Mówisz naleśniki, od razu jestem obok:) A te składniki…bez wątpienia są wyborne:)
Uwielbiam naleśniczki,zwłaszcza podsmażone na masełku<3 🙂
;0
o tak:)
😉
Uwielbiam naleśniki z bananami – mogłabym się nimi zajadać bez przerwy.
tak jak ja:)
Super smaczne :))