
Robię orzechy w karmelu. Na patelni roztapiam masło, dodaję cukier i wodę, co jakiś czas potrząsam patelnią i czekam aż cukier się rozpuści. Gdy karmel zacznie się gotować wrzucam orzechy i cynamon. Często mieszając smażę orzechu przez 2-3 minuty. Przekładam je na papier do pieczenia i odstawiam do ostudzenia.
Masło ucieram z cukrami na jasny krem. Dodaję jajka i ucieram dalej. Przesiewam mąkę z proszkiem do pieczenia i dodaję do ciasta, mieszam. Na koniec dolewam mleko. Ciasto wylewam do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
Jabłka obieram, kroję na połówki, wycinam gniazda nasienne. Jabłka nacinam z wierzchu, nie rozcinając ich do końca. Jabłka wykładam na ciasto i lekko je wciskam w środek.Wierzch posypuję orzechami.
Placek piekę 45-50 minut w 185 stopniach.
Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.
Bardzo lubię tego typu placki i myślę że zdołałabym go zrobić
😉
I think it's so yummy! Thank you for sharing dear. Please check out my blog beauty4fem.blogspot.com. Glad to meet you.
Wygląda naprawdę korzystnie!
😉
😉
Pięknie wygląda!
Proste ciasto proste połączenia a jaki efekt 😉
taki placek musi być pyszny
Ależ ten placek wygląda pysznie.
🙂
🙂
🙂
:0
fajnie to wygląda omom:)
😉
Zjadłabym takie ciasto. Wygląda super. 😉
poproszę kawałek! :))
dziękuję 🙂
😉
ojej, czy ja już mówiłam, że kocham orzechy 🙂
😉
Cudo!
Generalnie pod każdym Twoim postem chyba musiałabym napisać że pycha! Żałuję, że nie mam wystarczająco dużo czasu na pieczenie takich pysznych ciast. Choć może to I dobrze bo przy mojej miłości do słodkości chyba bym się już toczyła xD
Musi być przepyszny 🙂 I te orzechy w karmelu… mniam 😀