
Jeżeli lubicie owsiankę, to polubicie i te placki. To taka owsianka w innej formie. Owsianka z patelni. Ostatnio szukam pomysłu na urozmaicenie weekendowych śniadań, tych w tygodniu zresztą też. Te placki sprawdziły się idealnie. Sycą na bardzo, ale to bardzo długi czas, są wyjątkowo proste w przygotowaniu i naprawdę pyszne. Po porcji placków, pojechałam na szybkie zakupy, zajęłam się porządkami, gotowaniem, i nawet udało mi się idealnie pomalować paznokcie na kolor zgaszonego różu. Przypadek? Wątpię. To siła owsa i moc banana. Takie placki są super na poranek i w weekend i w środku tygodnia, są dobre nawet na zimno. Pokochają je i dzieci i dorośli. Podajcie je z dowolnymi owocami, domowym dżemem, miodem, orzechami, a gwarantuję Wam pyszny i pożywny poranek!
Składniki:
2 duże, mocno dojrzałe banany
200 ml mleka roślinnego, bądź zwykłego= u mnie owsiane
200 gramów płatków owsianych
1 łyżeczka cynamonu
Kilka kropel ekstraktu wanilii
Łyżka klarowanego masła
Kiwi, miód do podania
Banany myję, obieram i kroję na kilka części, przekładam razem z płatkami do misy blendera, dolewam mleko, doprawiam cynamonem. Miksuję na gładkie ciasto.
Na patelni rozgrzewam masło klarowane, smażę średniej wielkości placki. Podaję je z kiwi, polewam miodem, można posypać cynamonem.
Rarytas z rana 🙂
Uwielbiam takie śniadanka 🙂
Ależ one muszą być pyszne. Mniam, mniam.
pycha 🙂
Jak najbardziej moje smaki 🙂
😉
🙂
🙂
😉
😉
Pychoty!
Narobiłaś mi wielkiej ochoty…
Muszę zrobić takie placki;)
Zdecydowanie te placuszki zapowiadają się przepysznie – musze oniecznie ten przepis wypróbować 🙂
Bardzo lubię owsiankę, takie placki to fajna alternatywa dla klasycznej owsianki 🙂
😉
😉
😉
😉
Bardzo lubię takie placki, chętnie je zrobię. 😉
Świetne te placuszki 🙂
jemy:D
🙂
😉
Jakie to pożywne i zdrowe! Zapisuję sobie przepis 🙂
polecam spróbować!
Takie śniadania mogłabym jeść codziennie 🙂
Owsiankowe śniadania są najlepsze!