Vege

Pudding chia wersja wegańska

1 Min. czytania
Ostatni weekend spędziłam w upalnej Warszawie. W zasadzie nie miałam ochoty nic jeść, za to wodę piłam w ilościach niebotycznych. Kiedy uzupełniałam zapas płynów na dalszą część dnia w sklepie zauważyłam mleko ryżowo-migdałowe. Jakoś tak mnie zaciekawiło,że je kupiłam. Szkoda tylko,że  nie pomyślałam by kupić je w drodze powrotnej, tak przez całą wizytę w muzeum w torbie niosłam karton mleka. W połączeniu z upałem nie był to najrozsądniejszy wybór, nieźle mnie zmęczyło niańczenie kartoniku, ale szczęśliwie dojechaliśmy do domu. Postanowiłam przy jego pomocy przygotować pudding chia. Dzięki temu mleku sam pudding miał ciekawy smak, lekko orzechowy, bardzo delikatny. Świetnie pasowały do niego zatopione na dnie borówki i truskawki. Takie śniadanie naprawdę daje moc.

Składniki:
4-5 łyżek nasion chia
Pół szklanki mleka ryżowo-migdałowego
Truskawki
Borówki

Nasionka zalewam mlekiem, po kwadransie roztrzepuję je trzepaczką. W miseczce układam pokrojone owoce, zalewam mlekiem z nasiankami, wkładam pudding na noc do lodówki.

1496 wpisy

O autorze
Historyczka, która histerycznie kocha dobrą kuchnię i uwielbia tracić czas na wymyślaniu pyszności. Magdalena
Artykuły
Możesz również zobaczyć
Vege

Ogórki małosolne na sucho

1 dzień Min. gotowania
Mój tata robi bardzo smaczne ogórki małosolne. Naprawdę je lubię. Ale ja najbardziej lubię bardzo delikatne ogóreczki, takie jednodniowe. Te na kolejne…
VegeZupy

Śniadaniowy Ramen

20 Min. gotowania
I znów mogłabym zacząć ten post o tym, jak to się cieszę na obecny weekend. W listopadzie zdecydowanie żyłam od weekendu, do…
VegeZupy

Brokułowy krem. Z serem.

1 Min. czytania
Kiedy robi się zimno, nic nie rozgrzewa mnie tak, jak talerz domowej zupy. A w szczególności gęstej, kremowej, i sycącej. Takiej, dzięki…

54 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.