Śniadania na słono

Pudding ryżowy z mango

1 Min. czytania
Słoneczne śniadanie. Mango  i do tego ryż na mleku kokosowym. Wyjątkowo egzotycznie, wyjątkowo pysznie. Smak lata, prawie jak smak raju. Jestem wielką fanką mango. Mogłabym go jeść codziennie.  I pewnie miałabym i tak spore poczucie niedosytu. Takie śniadanie to moja porcja słońca. Niestety, w naturze występuje idealna równowaga, i po upalnych dniach, przychodzą te zimne, szare i wietrzne. A do tego te dni są bardzo intensywne, wypełnione pracą i innymi aktywnościami. Na szczęście zaraz weekend!
Składniki:
1 mango
1 szklanka ryżu jaśminowego
1,5 szklanki wody
Szklanka  mleczka kokosowego
Łyżeczka masła
Ekstrakt waniliowy
Szczypta soli
Ryż zalewam wodą, dodaję szczyptę soli, masło i kilka kropel ekstraktu waniliowego. Gotuję 12 minut, dodaję połowę mleka kokosowego i gotuję aż ryż wchłonie płyn. Dodaję resztę mleczka, odstawiam masę na 5 minut. 
Mango obieram i kroję w dużą kostkę, układam na wierzchu ryżowego puddingu. Można jeść na ciepło, lub po przestudzeniu. 

1438 wpisy

O autorze
Historyczka, która histerycznie kocha dobrą kuchnię i uwielbia tracić czas na wymyślaniu pyszności. Magdalena
Artykuły
Możesz również zobaczyć
Śniadania na słono

Zawijasy jogurtowe na śniadanie

25 Min. gotowania
Witajcie, nie ma to jak mieć długi weekend. Mam nadzieję, że jak i ja, odpoczywacie i cieszycie się piękną pogodą. Właśnie wróciliśmy…
Śniadania na słono

Bułeczki Nigelli. Mięciutkie.

20 Min. gotowania
Witajcie moi kochani! Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami moją miłością do domowych bułeczek, na niedzielne śniadanie. Nie ma nic lepszego niż…
Śniadania na słono

Nocne bułki drożdżowe

22 Min. gotowania
Ostatnio bardzo, ale to bardzo wkręciłam się w pieczenie domowego pieczywa. Ta pasja wróciła do mnie na nowo. A ja powoli uzależniam…

21 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.