
Dziś przypada Międzynarodowy Dzień Pieczenia. Przywdziewamy fartuszki, wałki w dłoń i świętujemy. Jako, że sezon na rabarbar w pełni warto wykorzystać fakt, że różowe łodyżki są tanie i łatwo dostępne. Tym razem miałam ochotę na kruchą tartę z rabarbarem. Nie będę oszukiwać, że jest to ciasto z gatunku tych- dodaj to do tego, zamieszaj od niechcenia, wyjmij z pieca i zajadaj. To wymaga troszkę więcej wysiłku, ale jeżeli będziemy skrupulatni to straconą energię będziemy mogli bezkarnie uzupełnić dodatkową porcją ciasta. Brzmi rozsądnie? To do dzieła.
Ciasto z rabarbarem za mną chodzi już od dłuższego czasu i wczoraj nawet chciałam go kupić, ale okazało się, że nie było:(
U mnie też na moment zabrakło, ale ubłagałam o szybka dostawę 🙂
Nie wiedziałam, a i tak coś upiekłam;p
I znowu rabarbarowe szaleństwo:) Wygląda smakowicie.
Czyli świętowałaś dzisiaj piekąc- jak ja 🙂