
Galaretkę zalewam wrzątkiem( połową ilości podanej na opakowaniu), odstawiam do przestudzenia.
Żelatynę zalewam 50 ml wody. Odstawiam do napęcznienia.
Podgrzewam mleko z miodem i wanilią. Dodaję żelatynę, mieszam aż się rozpuści i połączy z mlekiem, chwile studzę.
Ucieram twaróg sernikowy z serkiem mascarpone, dodaję mleko z żelatyną. Masę odstawiam na kwadrans do lodówki.
Dno foremki ( najlepiej z odpinanym rantem) wykładam folią spożywczą, na niej układam biszkopty. Wylewam na nie masę serową. Z wierzchu układam truskawki, owoce smaruję galaretką ( najlepiej przy pomocy pędzelka). Sernik chłodzę minimum dwie godziny w lodówce.
🙂
Wygląda bosko! Chętnie spróbuję 🙂
Bardzo dziękuję za odwiedziny-0 czekam na kolejne smakowite przepisy 🙂
Mniam, ale rozpusta 🙂
Great post, Thanks for sharing,
I'm following you! X.
Zamiast truskawek dałabym teraz borówki 🙂 I można jeść 🙂
😉
🙂
można dać ulubione owoce:)
U mnie rzadko pojawia się deser bez pieczenia, a Twó szybki i prosty!
WYgląda mega apetycznie<3 zjadłabym<3