Przepis dodaję do akcji Błyskawiczny Piątek,edycja sylwestrowa, bo sam sernik robi się naprawdę błyskawicznie.
Życzę Wam Udanego i Pogodnego Nowego Roku.
W garnuszku topię białą czekoladę razem z masłem i mlekiem. Zostawiam do przestudzenia.
Oddzielam białka od żółtek. Żółtka ucieram z cukrem kokosowym na jasny krem. Gdy masa jest odpowiednio ukręcona dodaję partiami twaróg i dokładnie łączę go z masą jajeczną.
Do roztopionej czekolady dodaję proszek budyniowy, dokładnie mieszam,by nie było grudek,dodaję do sernika. Dolewam śmietanę, dodaję bakalie, delikatnie łączę składniki.
Ubijam na sztywno pianę z białek,dodaję do ciasta,mieszam masę.
Tortownicę smaruję masłem, wysypuję bułką tartą. Na dnie piekarnika umieszczam żaroodporne naczynie z wodą. Nagrzewam piekarnik do 185 stopni. Sernik piekę 60 minut , następnie studzę i do całkowitego wystudzenia nie wyjmuję z piekarnika. Jak każdy sernik, najlepszy smak i konsystencję zdobywa po nocy w lodówce.
polecam:)
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!! :*
Zapraszam do mnie: http://roxyolsen.blogspot.com/
Taki sernik to musi być pyszny:)
jest,jest:)
🙂
Wygląda i zapowiada się smakowicie:D Super przepis:)
🙂
Wygląda mega apetycznie!
Na pewno i tak smakował.
Ja nie jestem aż tak dobra robieniu wypieków!
Wygląda bardzo apetycznie, ja osobiście nie lubię bakalii w serniku, ale zawsze mogę je pominąć 🙂