
Prosto i pysznie. Dziś będzie o surówce, która podbiła moje serce. Pyszna i prosta. Zazwyczaj kupowałam gotową surówkę z czerwonej kapusty, ale tym razem postanowiłam zrobić ją sama. Brakowało mi cierpliwości do siekania kapusty, no tak, bywam leniwa. Ale cóż, człowiek jest stworzeniem zmiennym. Posiekałam kapustę, zrobiłam sos i gotowe. Wspaniały dodatek do obiadu gotowy. Mi towarzyszył w obiedzie jedzonym w ogrodzie. Weekend ma być piękny, więc mam nadzieję,że i w ten się uda spędzić czas poza domem i zjeść pyszny obiad w promieniach słońca! Ja już odliczam godziny do końca pracy. Wyjątkowo dłużył mi się ten tydzień. Czas na odpoczynek.
:

Składniki:
pół główki małej czerwonej kapusty
1 spora marchewka
3 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
Sok z połowy cytryny
Sól
Pieprz
1 łyżka suszonych warzyw do rosołu
Liście kapusty przemywam, kroję w drobne paski. Posypuję solą, odstawiam na 10 minut, następnie zlewam nadmiar soku.
Marchewkę obieram, ścieram na tarce, dodaję do kapusty. W miseczce łączę majonez, jogurt, sok z cytryny oraz przyprawy. Łącze z warzywami, dokładnie mieszam. Przed podaniem chłodzę minimum kwadrans.
Uwielbiam taką ☺
Tak jest mega pyszna a do tego zdrowa. Wszystkim smakuje.
😉
😉
Dzień dobry jak się masz? Jestem Brazylijczykiem i szukam nowych obserwatorów dla mojego bloga. Zapraszamy również nowych przyjaciół. Zapraszam do śledzenia mnie. Z przyjemnością podążam za Tobą.
https://viagenspelobrasilerio.blogspot.com/?m=1
Przyznam, że dawno nie jadłam takiej surówki.
może sobie przypomnisz ten smak?:)
Rzeczywiście prosto zdrowo i smacznie 🙂
Do obiadku wygląda pysznie
Pysznie i prosto. Z przyjemnością zrobię taką surówkę.
Idealny dodatek do pysznego obiadu. Mniam, mniam.
🙂
🙂
🙂
🙂
Wieki takiej nie robiłam. Muszę ją przygotować 🙂
Kurcze, jak ja dawno nie robiłam takiej surówki. Ba, mam wrażenie, że zapomniałam o istnieniu czerwonej kapusty… Dzięki za inspirację.
pyszna suróweczka, lubię takie