
Siekam masło z jajkami i cukrem. Dodaję obie mąki i startą skórkę z cytryny. Na sam koniec zostawiam sobie serek, dodaję go do ciasta i zagniatam gładkie ciasto. Chłodzę je minimum godzinę w lodówce.
Jabłka myję kroję na połówki.
Ciasto dzielę na dwie części, wałkuję je na wielkość blaszki do pieczenia. Formę wykładam papierem do pieczenia, przekładam pierwszą część ciasta. Na cieście kładę jabłka wypukłością do góry, posypuję je cukrem z wanilią i cynamonem, przykrywam drugą częścią ciasta i posypuję wierzch cukrem trzcinowy. Ciasto piekę około 35 minut w 170 stopniach.
Po ostudzeniu posypuję cukrem pudrem.
mmm!! Uwielbiam szarlotkę 🙂
http://anna-and-klaudia.blogspot.com/
Like me on FACEBOOK
Buy my clothes!Sale!
Wspaniała:)
dziękuję:)
🙂
Ciekawy przepis! 🙂
Bardzo ładnie się prezentuje ta szarlotka 🙂
😉
dziękuję;)
Wygląda smakowicie!!! Pozdrawiam!:))
xxBasia
Zrobiłaś mi ochotę na szarlotkę;) U mnie ostatnio dość dużo dzieje się w kuchni, a o jabłkach tak jakbym zapomniała…A tu patrz! Taki świetny przemysł!
Jadłam takie ciasto wieki temu! Było pyszne, a twoje wygląda znakomicie. Dzięki za przypomnienie przepisu 🙂
Cudowne ciacho! 🙂
U nas ładna pogoda odeszła już w zapomnienie… Przydałby się kawałek ciasta na pociechę 🙂
Ale bym teraz wciągnęła!