
Gotuję makaron ( ja użyłam ryżowego, więc tylko zalałam go wrzątkiem i odcedziłam).
Na oliwie podsmażam posiekany czosnek i papryczkę chilli. Pomidory parzę wrzątkiem, obieram ze skórki, kroję w kostkę i dodaję na patelnię, smażę około 5 minut-mają zacząć się rozpadać. Dodaję 2 łyżki ricotty, oraz połowę porcji żurawiny i migdałów,solę. Smażę jeszcze parę minut, aż woda z pomidorów odparuje.
Do miseczek wkładam makaron, polewam go sosem, posypuję żurawiną i płatkami migdałów. Z wierzchu układam pozostałą ricottę. Posypuję pieprzem.
A byłyśmy przekonane, że jak ricotta i migdały to będzie na słodko 😀
Widząc tytuł wpisu właśnie pomyślałam, że to bardzo dziwne połączenie, ale na zdjęciu wygląda apetycznie. Zresztą wierzę na słowo. Danie jest błyskawiczne, więc może nawet jutro przygotuję. Zastanawiam się, czy zamiast klasycznego makaronu mogłabym użyć gryczanego – Soba?
a tu zaskoczenie:)
ja użyłam ryżowego, na pewno pasuje do każdego rodzaju makaronu 🙂
Lubię migdały xD
wygląda smacznie:)
Ale ciekawe połączenie składników 🙂
zaskakujące połączenie – pomidory i żurawina, ale wydaje się być bardzo smakowite;)
Bardzo mi sie takie zestawienie podoba, danie wygląda pysznie 🙂
Ciekawe połączenie ☺
Ty masz skojarzenia filmowe, a ja sportowe, danie ma tak kontrastowe kolory, że jest w sam raz dla kibica 🙂 Ja kibicuje w barwach żółto-czarnych i nijak nie mogę wymyślić dania w tych kolorach, zwłaszcza, że nie lubię oliwek 😛
Ale to musi być pyszne!
🙂
ananas i czekolada 🙂
🙂
🙂
🙂
🙂
🙂
ja uwielbiam:)
Mniam wyglada smakowicie!:)
🙂
To chyba jednak nie moje smaki 🙂 Chociaż nigdy nie mówię stanowczego nie! 🙂
Jestem ciekawa tego smaku.
Myślę, że tak podany makaron smakuje rewelacyjnie 🙂
Redford jak Redford… ale Fonda też niczego sobie 🙂
No i te dialogi:
– Kim pani w ogóle jest?
– Jestem żoną.
spróbuj 🙂
spróbuj koniecznie 😉
ooo Robert hehe moja mama zawsze uwielbia wszystkie z nim filmy mówi że przecież on takiiii przystojny:D A ja nie lubię makaronów za bardzo
🙂
dialogi są boskie 😉
Bardzo ciekawe połączenie słodkich i słonych smaków!
🙂
taki makaron można zabrać do pracy, smaczna propozycja
Ja też jestem fanką takich szybkich dań i podobnie jak Ty uwielbiam makaron, bo co jak co, ale on idealnie nadaje się do niewymagających i mało czasochłonnych przepisów 🙂
Kulinarny żółwik, gdyż obie uwielbiamy makarony 😀
Nigdy dotąd, niestety, nie jadłam Ricotty.
spróbuj koniecznie, solo jest nijaka, ale w towarzystwie zyskuje:)
🙂
śmiało można zabrać, dobry jest i na ciepło i zimno 🙂
Gdyby nie te migdały :/
Bardzo ciekawe połączenie – trzeba spróbować 🙂
Poproszę porcję bez żurawiny 🙂
🙂
da się zrobić:)
wystarczy pominąć;)
Zaskakujące połączenie, ale brzmi pysznie 🙂
Brzmi bardzo smacznie 🙂 uwielbia wszystko co z makaronem 🙂
Oj tak, na młodego Roberta można patrzeć z prawdziwą przyjemnością 😉
A makaronowe połączenie trochę dziwne, ale właśnie takie lubię najbardziej! 🙂
Uwielbiam takie dania;)
🙂