W końcu się doczekałam. W końcu mam swój wymarzony urlop. Tydzień poza domem. Tydzień niegotowania, niesprzątania, nierobienia nic czego bym nie chciała. Mam nadzieję, że będzie to tydzień relaksu, odrobinę leniwy, że będę chodzić na poranne spacery, korzystać z oferty spa i rozpieszczać popołudniami w kawiarni. Zdecydowanie potrzebuję zmiany otoczenia, wyrwania się z codziennej rutyny. Mieć czas na leniwe chwile z książką, nie martwienie pracą i codziennymi problemami. Zgodnie z prognozą pogody najbliższy tydzień ma być upalny. Dlatego też szybko podjęłam decyzję, zarezerwowałam termin w ośrodku i w drogę. Parki, sosnowy las i świeże powietrze czeka. Przez tydzień wyłączę się z blogowego życia. Coś czuję., że taki tydzień spędzony z dala od komputera dobrze mi zrobi. Dlatego też nie przygotowałam przepisów na zapas. Każdemu potrzebny jest taki czas tu i teraz.
Ale zanim spakuję ostatnie sukienki i kosmetyki. Zdecyduję które sandałki zabiorę, zapraszam na pyszne i błyskawiczne muffinki. Mój brat uznał, że to najlepsze muffinki jakie kiedykolwiek zrobiłam. Lekkie, miękie, delikatne. Idealnie smakuje również połączenie brzoskwini i truskawek. Takie muffinki świetnie sprawdzą się na ogrodowych spotkaniach, piknikach na plaży, oraz w podróży. Niczego nie pobrudzą bo nie mają polew i kremów, są za to smakowitą przekąską i pysznym deserem. Ja je pokochałam, i polecam Wam te proste i przepyszne muffinki.
Ale zanim spakuję ostatnie sukienki i kosmetyki. Zdecyduję które sandałki zabiorę, zapraszam na pyszne i błyskawiczne muffinki. Mój brat uznał, że to najlepsze muffinki jakie kiedykolwiek zrobiłam. Lekkie, miękie, delikatne. Idealnie smakuje również połączenie brzoskwini i truskawek. Takie muffinki świetnie sprawdzą się na ogrodowych spotkaniach, piknikach na plaży, oraz w podróży. Niczego nie pobrudzą bo nie mają polew i kremów, są za to smakowitą przekąską i pysznym deserem. Ja je pokochałam, i polecam Wam te proste i przepyszne muffinki.
Składniki:
2 małe brzoskwinie
8-10 małych truskawek
200 ml jogurtu naturalnego
1/3 szklanki oleju
3 łyżki cukru kokosowego
350 gramów mąki
2 małe jajka
Ekstrakt waniliowy
Szczypta kardamonu
Dodatkowo cukier puder
Owoce myję, kroję na małe kawałki.
Jajka ucieram razem z jogurtem , wanilią i olejem. W drugiej misce łączę wszystkie suche składniki, nie należy mieszać zbyt długo. Na końcu dodaję owoce, mieszam raz jeszcze.
Formę do muffinek wykładam papilotkami, wlewam do niego ciasto – mniej więcej do 3/4 wysokości. Muffinki piekę przez 20-25 minut w 185 stopniach.
Po wystudzeniu posypuję cukrem pudrem.
😉
Uważaj kogo zapraszasz, w końcu jesteśmy pandy WIELKIE xD Jeszcze się okaże, że nie masz gdzie spać xD
Muffinki wyglądają przepysznie! Życzę Ci bardzo udanego urlopu, odpoczynku od codzienności i pięknej pogody 🙂
bardzo dziękuję😉
Muffinki? Zawsze i wszędzie! <3 Udanego urlopu! Wypocznij porządnie! ^^
Takiej wersji jeszcze nie jadłam. Zazwyczaj przygotowuję z samymi truskawkami. Chętnie wypróbuję 🙂
Polecam😉
Dziękuję😉
Pysznie wyglądają 🙂
O jakie pyszniusie maleństwa 😃
Zjadłabym , tylko piekarnika mi się nie chce włączać 🙂
Może wpadnie Ci jeszcze więcej inspirujących przepisów
😉
😉
czwarteczek:)
pyszności
😉
😉
Wyglądają pysznie 😀
Lubię takie muffinki! 🙂
Smacznie! 🙂
😁
😁
😉
jak urlop mija?:)
Bardzo miło😊