Zagniatam kruche ciasto, chłodzę je przez minimum godzinę, a następnie wylepiam nim tortownicę formując wyższy brzeg-wcześniej formę smaruję masłem i posypuję bułką tartą. Ciasto piekę przez 15 minut w 170 stopniach.
Żółtka ucieram z cukrem, proszkiem budyniowym i pół szklanki mleka. Resztę mleka zagotowuję, dodaję delikatnie masę żółtkową i cały czas mieszając gotuję masę aż będzie gęsta. Gorący budyń przekładam na podpieczoną tartę.
Umyte morele kroję na połówki, wciskam je w krem, posypuję całość cukrem z prawdziwą wanilią. Ciasto piekę około 15-20 minut w 170 stopniach.
uwielbiam tarty, Twoja wyglada niesamowicie smakowicie, chetnie wypróbuje przepis, poniewaz uwielbiam takie połączenia 😉
Super połączenie smaków 🙂 Tarta musi być bardzo pyszna.
😉
jest jest:)
Wygląda zachęcająco, ale widzę że nie zostawiłaś dla wygłodniałych czytelników ani kawałka. 😀
zostały okruszki-wysprzątane już:)
Pyszności taka tarta 😉