Ostatnio niezwykle ucieszył mnie wolniejszy dzień. Dwie godziny luzu z rana i od razu mój poziom energii i samopoczucia osiągnął stany wysokie. Żeby było jeszcze milej postanowiłam zrobić coś dobrego na śniadanie. Jako, że wszystko miało być leniwie, postanowiłam wykorzystać to co mam w lodówce by nie musieć wychodzić na deszcz. Co prawda staram się łapać szczęśliwe chwile w ciągu dnia, ale do radości ze spacerów w deszcze jeszcze nie dorosłam. Albo raczej z nich wyrosłam, bo jako dziecko kochałam te dni, kiedy mogłam się wybrudzić i solidnie zmoczyć. Teraz raczej unikam takich atrakcji. Od razu widzę siebie, paczkę chusteczek i syrop na kaszel. W każdym razie postanowiłam przygotować sobie smakowite i na przekór wichurze za oknem, wiosenne śniadanie. Awokado, jajko na twardo, rzodkiewki, aromatyczny sos musztardowy. Kanapka nie musi być nudna.
Awokado obieram ze skórki, kroję w paski, dodaję wędzoną paprykę i pieprz-mieszam i zostawiam na parę chwil.Siekam kolendrę, rzodkiewki kroję w cienkie plasterki. Gotuję jajko na pół twardo. Szykuję sos, musztardę mieszam z olejem ryżowym i świeżo mielonym pieprzem. Kromki chleba podgrzewam przez minutę w piekarniku, na ciepłym pieczywie układam awokado, plasterki jajka i rzodkiewki. Skrapiam sosem i posypuję kolendrą. Od razu podaję.
Idealne śniadanie i pyszna kanapka
Jaka pyszna kanapka. Żeby mi tak ktoś taką smaczną kanapkę zrobił na śniadanie 🙂
😉
😉
Nigdy kanapki z awokado nie jadłam 😛 dla mnie nowość 🙂
mmm a ja się zastanawiałam co zrobić z awokado :-))
Zgadzam się! Kanapki wcale nie muszą być nudne! Twoja propozycja świetna 🙂
Ale pyszności! Ja na śniadanie na ogół byle co złapię lub po dziecku dojadam, a ile bym dala za taką kanapeczkę!
Co do awokado to do teraz mam co do niego jakieś mieszane uczucia. Raz mi smakuje, a raz nie. Jednak świadomość, że jest taką bombą witaminową robi swoje. No awokado na takich pięknych kanapeczkach na pewno bym zjadła. Rzodkiewka, jajko, musztarda. Super. Jedynie jakoś o wędzonej papryce nie słyszałam. Ale lubię wszystko, co wędzone 😀
Pozdrowieńka serdeczne! 🙂
Bardzo podoba mi się pomysł na śniadanie, oryginalne składniki na kanapkę:)
Pysznie i zdrowo – super!
😉
😉
To zapraszam na spokojne kanapeczki 🙂
Ja swoją kupuję w młynie,od razu pół kilo-u mnie uwielbiamy wędzoną paprykę do wszystkiego chyba 🙂
Awokado trzeba dobrze doprawić, inaczej jest mdłe i nijakie-nie dziwię się,że Ci nie zawsze smakuje, mi czasem też nie;)
😉
😉
😉
Takie kanapeczki smakują najlepiej 🙂
A ja jestem przed śniadaniem. Na widok tych kanapek zaczyna mi burczeć w brzuchu 😛 Pycha, uwielbiam takie "kolorowe kanapki" 🙂
😉
Im więcej kolorów na kanapce tym lepiej:)
mniam! takiej kanapki nie odmówię!
Takie kanapki to jak lekarstwo, tylko że pyszne i kolorowe:))
😉
🙂
bardzo wiosenna i bardzo apetyczna kanapka. Uwielbiam połączenie awokado i jajka, a do tego pyszne nowalijki – mniam!
😉
Ja poproszę taką kanapeczkę:)
uwielbiaaaam wiosenne kanapki! Choć na moim pewnie nie było by awokado to i tak widzę podobne gusta 🙂
Wiosna na talerzu 😀
Na przekór jesieni za oknem 🙂
Już się robi 🙂
😉
Cudownie i wiosennie u Ciebie <3 Lubię tak 🙂
Takie kanapki lubię najbardziej 🙂
Zwykłe kanapki odeszły do lamusa. Taki wypas to się dopiero z radością je! xD
Ja niestety w tygodniu nie mam czasu na śniadanie w domu 🙁 ale w weekend zrobię takie właśnie kanapki! Awokado mogłabym jeść niemalże ze wszystkim 🙂
Kanapki pierwsza klasa, śniadanie godne uwagi 😀
😉
Polecam na weekendowe śniadanie:)
😉
😉
😉
Jakie przyjemne wiosenne śniadanie 🙂
Uwielbiam takie śniadania 🙂
Zjadłabym teraz taką
😉
😉
Dziękuję:)