
2 garści jagód goji
Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia, cynamonem,kardamonem i wanilią. Dodaję posiekane masło, zagniatam ciasto, jak na kruszonkę.
Jabłka obieram ze skórki, kroję w plastry, dodaję do ciasta,razem z płatkami migdałów i jagodami goji. Czas na jajka, zagniatam szybko ciasto. Teraz dodaję mleko, powinno być go tyle, by ciasto zrobiło się luźniejsze, ale nadal dość gęste. Dokładnie mieszam całość.
Tortownicę smaruję masłem i wysypuję bułką tartą. Przekładam ciasto do formy i piekę około 35 minut w 175 stopniach.
Po ostudzeniu posypuję cukrem pudrem.
Ja miałam bardzo słodkie jabłka, stąd dodałam małą ilość cukru, jeżeli jednak macie jabłka kwaskowate, ilość cukru należy podwoić.
Te płatki migdałów też fajnie musiały się zgrać z kawałkami jabłek 😀
pysznie się prezentuje, a połączenie jabłek z jagód goji bardzo mnie ciekawi;)
😉
😉
Absolutnie uwielbiam jabłecznik, dodatek jagód goji jest genialnym pomysłem. 🙂
Przygotowanie ciasta w kwadrans? Ach, skusiłam się! I jeszcze na dodatek ta konsystencja krucho-ucierana do mnie przemawia. Nietypowo 🙂 Mam nawet jagody goji, więc tym bardziej jestem skuszona 😉 Wygląda na naprawdę smaczny. Dawno nie robiłam jabłecznika w tortownicy. Pozdrowionka cieplutkie 🙂
Pyszne ciacho.
Ale pychota, nie mogę patrzeć na te zdjęcia, bo głodnieję 🙂
Uwielbiam takie ciasta, są pyszne 🙂
Uwielbiam takie ciasta, są pyszne 🙂
🙂
🙂
🙂
🙂
Zrób koniecznie:)
Musi smakować wybornie! 🙂
🙂
Coś dla mnie proste i efektowne. Ja mam dwie lewe ręce do takich spraw 🙂
U mnie w domu wszystkie jabłeczniki są mile widziane 🙂 Pycha 🙂
Pycha jabłecznik 😉 zjadłabym kawałeczek, a nawet dwa 😉
Wspaniały:) Poproszę taki większy kawałek, albo lepiej całe ciasto:)
ja uwielbiam jabłecznik z budyniem, moje ulubione ciasto 🙂
Ten komentarz został usunięty przez autora.
Ciekawe połączenie z goji 🙂
Wspaniały jabłecznik
Wspaniały jabłecznik
😉
😉
😉
😉
też je lubię:)
dziękuję:)
😉
Wygląda bardzo pysznie!
Patrząc na skład i strukturę jestem pewna pyszności tego ciasta 😀
dziękuję:)
jest pyszne:)
Wygląda pysznie:)
Jest piękny :>
Ciekawy pomysł 🙂
dziękuję:)
dziękuję:)
😉
Jabłecznik z goji?! 🙂 Świetnie brzmi i z pewnością smakuje. Ja bardzo lubię i jabłeczniki i goji, ale nie wiem, czy poza mną domownicy by się skusili 🙂
super pomysł:)
warto spróbować:)
😉
Wspaniały:)
Mogę się poczęstować? Wygląda pysznie!
dziękuję i zapraszam do próbowania:)