
Kawałki imbiru siekam na jeszcze mniejsze kawałeczki. Ścieram skórkę z cytryny, wyciskam sok.
Mąkę mieszam w imbirem i skórką z cytryny. Dodaję cukier. Czas na jajka, łączę z masą, na koniec dodaję sok z cytryny. Zagniatam szybko ciasto, formuję je w kształt bochenka i chłodzę przez minimum pół godziny. Piekę ciasteczkowy bochenek przez kwadrans, studzę.
Ostudzone ciasto kroję na kromeczki, rozkładam na blasze do pieczenia, piekę ciasteczka kolejny kwadrans. Możecie też jak ja nie czekać aż ostygną, ale nie polecam 🙂
W garnuszku roztapiam czekoladę z mlekiem. Ciepłą polewą dekoruję ciasteczka, zostawiam do ostudzenia.
Biscotti najlepiej przechowywać w zamkniętej puszce albo słoiku.
Ja się chętnie skuszę 🙂 Skoro je robiłaś o 5-tej, to dla mnie możesz dostać nawet tytuł pracownika miesiąca ^^
Masz rację, sama sobie przyznaję tytuł pracownika miesiąca:)
Pysznie. Uwielbiam te sucharki 🙂
Ciastka na pewno były pyszne 🙂
Podziwiam Cię, że bez przymusu wstałaś o 5 😀
Wow. Niezłe wyzwanie, żeby tak wcześnie upiec ciasteczka. Podzielisz się? 😀
😉
Wpadaj na herbatkę i ciasteczka 🙂
często tak wstaję, lubię w sumie takie poranki:)
Nigdy nie piekłam, wyglądają pysznie 🙂
Robiłaś je nad ranem jeszcze przed pracą? Wow, szacun 😀 Zdecydowanie warto mieć Cię za przyjaciółkę i dostawać takie słodkie prezenty 😛
Nie kuś, nie kuś!
Cudowne, muszę w końcu takie upiec:)
Wyglada smakowicie 🙂
Ochota na siatka skoro świt? Jesteś lepsza ode mnie 😉
I znowu takie pyszności. 😀
Dokładnie, z samego rana:)
😉
polecam i dziękuję 🙂
🙂
🙂
🙂
🙂
Idealne polączenie – imbir, czytryna i czokolada 🙂
Pozdrawiam i zapraszam na nowy post 🙂
Brzydki Ptak
Cudowne ciastka:) Zjadłabym!
Pysznie muszą smakować 🙂
wygląda fantastycznie! 🙂
jakie pyszności *.*
Chyba najlepsze ciasteczka do kawy jakie wymyśliła ludzkość 🙂
Ja bym się na pewno skusiła! Pyszności :)))
Cudny pomysł 🙂 Koniecznie wędruje na liste "do zrobienia" 😀
Uwielbiam biscotti! Jest wyjątkowe 😀
😉
zgadzam się:)
dziękuję:)
smakują wyśmienicie 🙂
Uwielbiam te wszystkie składniki, a razem-bajka:)
😉
😉
🙂
Koniecznie wypróbuj;)
Boskie połączenie smaków 🙂
Ale się zrobiłam głodna! 😀
😉
😉
Lubię tego typu łakocie! :))
Pozdrawiam, MÓJ BLOG!
😉
Nigdy nie piekłam biscotti, bardzo fajne 🙂
Pozdrawiam!
🙂
właśnie takie zanurzane w kawie lub herbacie smakują pysznie;) Podoba się mnie to zestawienie smaków – imbir, cytryna, czekolada.
😉