Zupa z łatwością utrzyma ciepło, dzięki elektrycznemu kociołkowi, który sprawdzi się na przyjęciu.
Zaczynam od przygotowania bulionu. Można przygotować go na warzywach- w tym wypadku podsmażyć na maśle albo oleju cebulę i marchewkę, zalać wodą. Ja przygotowałam wersję na dwóch skrzydełkach z kurczaka i szyi z indyka i cebuli.Gotuję około 30 minut.
Wszystkie warzywa dokładnie myję. Do bulionu dodaję pokrojone w drobną kostkę marchewkę, seler i pietruszkę – gotuję 10 minut.
W międzyczasie kalafior dzielę na różyczki- dość drobne. Łuskam groszek, kalarepę kroję w kostkę. Do zupy dodaję kalafior i kalarepkę, gotuję kolejne 10 minut, dodaję listek laurowy i ziele. Na końcu gotowania – gdy kalafior zmięknie, dodaję groszek, masło, doprawiam solą i pieprzem, gotuję około 5 minut. Zupę podaję z dużą ilością koperku.
Uwielbiam zupy, mogłabym je jeść bardzo często 🙂
Dzisiaj też robiłam letnią zupę z wieloma warzywami i dużą ilością kaszy. Twoja jest pyszna i bardzo na czasie 🙂
😉
😉
😉
😉
cmok;)
Zjadłabym z rozkoszą!
Pyszna zupa 🙂
uwielbiam takie zupki, bardzo często robię a najczęściej używam mrożonych warzyw- wtedy zupka gotowa w 15 minut.
ale ja lubię troszkę treściwsze zupki i jako że najczęściej nie gotuję na mięsie to dodaję obowiązkowo kaszę jęczmienną i mam warzywny krupniczek:)
u nas w świętokrzyskiem pogoda trochę łaskawsza- nie leje tak dużo i czasem nawet ciepło się robi hehe:)
Pyszna zupa tylko ja bym usunęła kalarepkę bo nie przepadam za nią 😉
🙂
dziękuję:)
🙂
ja mam 2 danie zawsze, więc zupy są lekkie 🙂
zrobię taką zupkę dziś:)
Pyszna i lekka zupa:)
Uwielbiam dużo koloru w zupach 🙂 Nie tylko zajada się wtedy ze smakiem, ale również delektuje wzrokiem 🙂