Topię masło.Dokładnie kruszę ciasteczka,łączę z masłem i cynamonem. Tortownicę smaruję masłem,wysypuję bułką tartą, następnie przekładam ciasteczkową mieszankę i dokładnie dociskam.Podpiekam spód przez 10 minut w 165 stopniach.
Jajka ucieram z cukrem na jasną masę. Twaróg mielę dwukrotnie, dodaję do masy jajecznej i dokładnie mieszam całość. Śmietanę łączę z budyniem,dodaję do sernikowej masy i delikatnie łączę składniki.
Ścieram skórkę z jednej limonki i wyciskam z niej sok, dodaję do ciasta. Mango obieram i kroję w kostkę.
Na podpieczony spód wylewam połowę masy serowej, układam owoce,przykrywam drugą częścią sernika. Wstawiam do piekarnika.
Na spodzie piekarnika kładę naczynie żaroodporne wypełnione wodą,dzięki temu sernik będzie delikatny,wilgotny i nie popęka. Ciasto piekę około 70 minut w 170 stopniach.
Zostawiam sernik do wystudzenia w piekarniku. Gdy jest już letnie, dekoruję pokrojonym w kostkę mango i plasterkami limonki. To ciasto koniecznie przechowujemy w lodówce do czasu podania.
Najlepszy jest następnego dnia.
magia;D
🙂
Dziękuję:)
Nie mogę takich postów czytać w pracy, bo od razu robię się głodna 🙁
🙂
to idealny sernik dla nas – smak mango i limonki uwielbiamy 🙂
🙂
bardzo lubimy serniczki- wszystkie bez wyjątku:)
Ja reż bym wzięła 3 kawałki, uwielbiam serniki a już z mango i limonką na pewno smakuje zabójczo 😉
wygląda po prostu OBŁĘDNIE!
weronikarudnicka.pl
Kopiłaś mnie limonkowym. 😀
🙂
🙂
🙂
dziękuję:)
Jeśli sernik, to ja się piszę! 😉
SUPER!