Zaparzam kawę w 1/3 filiżanki wody.
Mąkę przesiewam z kakao i proszkiem do pieczenia, dodaję cukier.
Maślankę łączę z olejem i jajkami, dodaję do sypkich składników i dokładnie całość mieszam. Dodaję kawę i aromat. Ciasto powinno mieć konsystencję budyniu czekoladowego.
Formę smaruję masłem i wysypuję bułką tartą. Wylewam ciasto do formy i piekę je przez 10 minut w 170 stopniach.
W międzyczasie myję truskawki i kroję na połówki. Wyciągam ciasto z piekarnika, układam truskawki na wierzchu i piekę ciasto jeszcze 20 minut w 170 stopniach.
Ojejku, wchłonęłabym całe!
😉
spróbuj koniecznie:)
😉
Uwielbiam i z truskawkami smakuje wyśmienicie :))
🙂
Faktycznie, już sam wygląd jest obłędny 🙂 Połączenie czekolady i truskawek – uwielbiam 🙂
😉
Istna rozkosz!
Ale super! 🙂
🙂
🙂
Wygląda bardzo kusząco. Brownie bardzo lubię. Z truskawkami nie jadłam, więc chętnie bym się dołączyła do tej degustacji prosto z blachy 🙂
Pychotka, robiłam ostatnio podobne 🙂
🙂
🙂
przygarniam przepis
❤️ 💙 💜
polecam:)
kawa i truskawki – boskie połączenie 🙂
😉
Zdecydowanie musiało być obłędne! Palce lizać:) I te truskawki! Chętnie bym zrobiła podobne:)
🙂