Śniadaniowo się zrobiło. Dziś owsianka. Pyszna, bardzo kremowa, tak kremowa,że łyżka stoi. Nie wiem jak Wasze preferencje, ale ja osobiście szaleję za bardzo kremowymi i gęstymi płatkami z rana. Ten przepis jest banalnie prosty. Wieczorem zalewam płatki wodą, dodaję przyprawy, a rano dodaję tylko ciepłe mleko i dodatki. I gotowe. Błyskawicznie, pysznie i oczywiście bardzo zdrowo. A do tego wyjątkowo sycąca. Po takim śniadaniu przed długi czas nie będzie odczuwać chęci by coś przegryźć. A dzięki mieszance miodu, banana i orzechów zyskacie dobry humor na cały dzień.
Ten dobry nastrój będzie mi dziś wyjątkowo potrzebny. Przede mną sporo wyzwań i obowiązków. Najchętniej nie wychodziłabym spod ciepłej kołdry. Ale nie narzekam więcej, świat wzywa.
Ten dobry nastrój będzie mi dziś wyjątkowo potrzebny. Przede mną sporo wyzwań i obowiązków. Najchętniej nie wychodziłabym spod ciepłej kołdry. Ale nie narzekam więcej, świat wzywa.
Składniki:
5 czubatych łyżek płatków owsianych
125 ml mleka
1 średni banan
Duża garść orzechów laskowych
Łyżka miodu plus do polania wierzchu
Szczypta cynamonu
Parę kropli esencji waniliowej
Płatki owsiane łączę z cynamonem,miodem i wanilią. Zalewam wodą, nieco ponad ich wysokość. Wstawiam na noc do lodówki.
Rano podgrzewam mleko, zalewam nią owsiankę. Kroję banana w plasterki, układam na wierzchu, posypuję orzechami i polewam miodem.
Ah te owsianki coraz bardziej jestem nimi skuszona
Uwielbiam kaszę ! jest rewelacyjna! 🙂 Ciekawa jestem jak w Twoim wydaniu smakuje! 🙂
Kilka dni temu wykorzystałam Twoj przepis na owsiankę śniadaniową dla siebie i męża. Dziekuję, bo obojgu bardzo nam smakowała! 🙂