Siekam mąkę z masłem i cukrem, dodaję jajka ,sól i startą skórkę z cytryny. Wyrabiam ciasto jak najkrócej, formuję kulę, owijam ją folią i chłodzę w lodówce minimum godzinę. Po tym czasie wylepiam formę ciastem, formuję nieco wyższy brzeg. Ciasto bardzo gęsto nakłuwam i wstawiam do rozgrzanego piekarnika. Piekę ciasto przez 20 minut w 165 stopniach.
Łączę marmoladę i konfiturę. Nadzieniem smaruję podpieczone ciasto.
Różany cukier przekładam do blendera i miksuję do uzyskania różanego cukru pudru. Ubijam białka na sztywną pianę razem z cukrem różanym.Pianę rozprowadzam na różanym nadzieniu. Ciasto piekę około 15 minut w 165 stopniach.
Po ostudzeniu posypałam dodatkowo różanym cukrem.
Obłędna 😉 wyglada wspaniale
Ależ propozycja. Pachniała pewnie bosko 🙂
Różane nadzienia są świetne. Zarówno w pączkach, jak i jako składnik mazurka.
pachniało cudownie:)
😉
dziękuję:)
Lubię różaną marmoladę, więc taka tarta to coś dla mnie.
Już sobie wyobrażam ten smak i różany zapach ^_^
🙂
😉
Kocham tarte zarówno słodką i słoną ^^
Te "wady" to takie mało wadliwe są w zasadzie 😉
Tarta wygląda fantastycznie! 🙂